Borrel

Smaak is erg persoonlijk en vele ciders en poirés (of perry’s) zijn zeer smakelijk als apéritief. Een paar voorbeelden van ciders die wij aanraden voor ‘de borrel’:

Burrow Hill Cider

De cidermaker die in Engeland een nieuwe generatie aan de cider heeft geholpen door zijn aanwezigheid op het Glastonbury festival, bewijst met deze cider dat hij zijn vak verstaat. Een hele toegankelijke frisse cider, lekker om zo te drinken maar ook als begeleider van een bittergarnituurtje of middag snack.

Ferme de la Poulardière Poiré

Deze lichtgele biologische poiré heeft een frisse perige smaak met een fijne bruis en aangenaam zuurtje. Ideaal om te drinken bij de borrel, de lunch of een zomerse picknick.

picknick

Springfield Old Barn Cider

Een Welsh cider voor de iets gevorderde drinker met een beetje rokerig aroma. Daardoor kan hij prima als begeleiding dienen van een gedroogde worst, bv. van Brandt en Levie.

Brandt en Levie worst

McCrindles Vintage 2014

Een ambachtelijke cidermaker uit Gloustershire die uitsluitend vintage ciders maakt. De jaargang 2014 is een prima alternatief voor een pilsje: een doordrinker en een dorstlesser.

dupont2015-cidre-bouche-mdwhDupont Cidre Bouché

Een fris zuurtje, een klein bittertje en een fijne mousse: deze cider uit het hart van de calvadosstreek in Normandië heeft het allemaal. Absoluut geschikt als aperitief of gewoon als een feestelijk begin van de middag. Voor de liefhebbers van de spannende smaak van wilde gisten.