Barbecue

Hoewel het barbecue assortiment bij iedereen anders is, heb je een aantal eigenschappen die kenmerkend zijn voor vlees, vis of groente van een grill. De geroosterde buitenkant, die zowel iets zoetigs als hartigs heeft en natuurlijk de rokerige smaak die buiten grillen zo apart maakt. Daar gaat een cider prima bij!

Oliver’s Gold Rush

Deze samenwerking tussen Oliver’s Cider and Perry en Virtue Cider is een prima vriendelijke begeleider van onze braai avonturen. Appelfris, een klein bittertje en iets rokerigs.

bbq

Springfield Old Barn cider

Een krachtige en fuitige cider uit Wales. Rokerig, een (tannine) bittertje, verder mooi droog met een zuurtje en appelfrisheid. Lekker bij de barbecue.

Braai

Burrow Hill Kingston Black

Waar de andere ciders voor bij de barbecue slechts een hint van rook in zich hebben, is deze single variety van de Kingston Black appel iets heel anders. Zeker geen cider voor beginnende cider drinkers, maar wel een krachtige smaakexplosie voor de liefhebbers. Deze cider uit Somerset doet in de geur wel aan malt whisky denken: vol van rokerigheid, met een droge appelfrisheid en een mooie zuur-bitter balans.

Manoir du Kinkiz Cidre de Fouesnant

Een vol smakende cider uit Bretange gemaakt op traditionele wijze van authentieke ciderappelrassen. Omdat de wilde gisten nog volop in de cider aanwezig zijn, is dit voor de liefhebber een leuke cider bij de barbecue.

Millwhites Rum Cask

Echt een fun cider! Ideaal als vervanger van een donker zwaar bier. Door de tijd dat deze cider op oude rumvaten heeft gelegen en de daar uit voortkomende kruidigheid, ook lekker bij een sparerib van de barbecue.

ribs